وزير امور خارجه کشورمان تصريح کرد: ايران، آمريکا را مسئول اجراي برجام ميداند و هرگونه اقدام خلاف برجام توسط کنگره بايد توسط دولت اين کشور متوقف شود، در غير اين صورت نقض برجام شده است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ محمدجواد ظريف وزير امور خارجه کشورمان پيش از ظهر امروز يکشنبه پس از ديدار و گفتوگو با «مائورو وييرا» همتاي برزيلي خود در تهران در نشست خبري مشترک به تشريح گفتوگوهاي انجام شده پرداخت و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
رئيس دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوالي در خصوص مخالفت مجلس نمايندگان آمريکا با برجام و تصويب طرحي براي ممانعت از رفع تحريمها عليه ايران تا ژانويه 2017 که سوال يکي از خبرنگاران بود، گفت: در خصوص تصميماتي که در آمريکا اتخاذ شد، ما از ابتدا گفتيم که دولت آمريکا را مسئول اجراي برجام ميدانيم و هرگونه اقدام خلاف برجام توسط کنگره آمريکا از نظر ما بايد توسط دولت آمريکا متوقف شود وگرنه نقض برجام صورت گرفته است.
وي اضافه کرد: پس از اينکه اعلام شد آمادگي اجراي برجام وجود دارد، گروهي در منطقه ما به خصوص رژيم صهيونيستي و گروهي جنگطلب در آمريکا با هر توافقي مخالف بودند زيرا منافع خود را در درگيري، خشونت و تنش جستجو ميکنند و عليرغم سرمايهگذاري وسيع، اين گروه نتوانست به توفيقاتي که تمايل داشت برسد.
*دولت کنوني و دولتهاي بعدي آمريکا موظف به اجراي برجام
رئيس دستگاه ديپلماسي تاکيد کرد: اين موضوعات از ديد ما جزو موضوعاتي است که هيچ تاثيري بر مسئوليت دولت آمريکا و رئيسجمهور اين کشور براي اجراي تعهد بينالمللي آنها ندارد و اين دولت و دولتهاي بعدي آمريکا در صورتيکه برجام اجرايي شود موظفند آن را اجرا کنند و هر نقضي به هر بهانه و هر شکلي نقض برجام است و هيچ بهانهاي نميتواند آن را توجيه کند.
ظريف در ابتداي اين نشست خبري ضمن ابراز خرسندي از حضور وزير خارجه برزيل در تهران، به سوابق طولاني روابط دو جانبه و چند جانبه دو کشور و همچنين مشترکات فراوان اين دو کشور اشاره کرد و افزود: در حوزههاي مختلف اقتصادي به ويژه کشاورزي، همکاريهاي دراز مدتي بين دو کشور وجود داشته که البته در چند سال گذشته به دليل تحريمهاي ظالمانه، اين همکاريها کاهش يافته، ولي دو کشور در نظر دارند با تلاش بيشتر اين همکاريها را گسترش دهند.
*هيأتي از بازرگانان برزيلي به همراه وزير صنعت و تجارت برزيل مهر ماه در تهران
وزير خارجه ايران از تبادل هيأتهاي مختلف بين دو کشور در ماههاي آينده خبر داد و افزود: در مهر ماه قرار است هيأتي از بازرگانان برزيلي به همراه وزير صنعت و تجارت برزيل به ايران سفر کنند و وزير اقتصاد و دارايي جمهوري اسلامي ايران که رياست کميسيون مشترک بين دو کشور را برعهده دارد نيز بعد از 22 سال با سفر به برزيل، جلسه کميسيون مشترک را برگزار خواهد کرد.
رئيس دستگاه ديپلماسي جمهوري اسلامي همچنين از سفر وزير کار برزيل به ايران در چند ماه آينده خبر داد و گفت: توافق کرديم که در حوزههاي مختلف روابط دو جانبه بسيار فعالتر عمل کنيم.
وي ايران و برزيل را دو کشور در حال توسعه برشمرد که در زمينه انرژي صلحآميز هستهاي تلاشهاي زيادي را انجام دادند و افزود: برزيل نقش بسيار فعالي را در پرونده هستهاي ايران ايفا کرده و روساي جمهور ترکيه و برزيل به منظور جلوگيري از گسترش بحران هستهاي تلاشهاي خوبي را مبذول داشتهاند.
ظريف همچنين گفت که با همتاي برزيلي خود گفتوگوهاي خوبي در مورد برجام داشته و افزود: علاوه بر اين در خصوص مسائل منطقهاي و بينالمللي از جمله تحول در ساختار ملل متحد و موضوعات مربوط به افراط، ترور و خشونت گفتوگو کرده است.
وزير خارجه با اشاره به مشترکات دو کشور و با بيان اينکه زمينه براي همکاري و گسترش روابط بسيار مناسب است ابراز اميدواري کرد که با تلاش مسئولان دو کشور بتوان در جهت کمک به توسعه دو کشور و همچنين صلح و امنيت منطقهاي و بينالمللي همکاري و همفکري صورت داد.
وزير خارجه کشورمان همچنين گفت: تجارت و سرمايهگذاري، محور و موتور محرک دوره جديد همکاريهاي ايران و برزيل خواهد بود.
* استانداردهاي دوگانه مانع از ايفاي نقش جامعه بينالمللي براي مبارزه با افراط و تروريسم
وزير خارجه ايران در خصوص اظهارات اشتاين ماير وزير خارجه آلمان که خواستار مشارکت ايران در مذاکرات مربوط به حل بحران سوريه شده نيز عنوان کرد: جمهوري اسلامي ايران همواره براي حضور در يک فعاليت جدي بينالمللي به منظور مبارزه با افراط و تروريسم آمادگي داشته و اصرار ما بر اين بوده که جامعه بينالمللي در اين زمينه به صورت جدي حضور داشته باشد و تلاش کند.
رئيس دستگاه ديپلماسي ايران ادامه داد: متأسفانه استاندارد دوگانه مانع از اين شده که جامعه بينالمللي نقش قابل توجهي در مبارزه با افراط و تروريسم ايفا کند و برخي سياستها به گسترش افراط و تروريسم در منطقه ما دامن زده است. برخي سياستها نيز بر اساس محاسبات غلط و مبتني بر روابط دو جانبه با برخي متحدان کشورهاي عمده باعث شده که در تلاش بينالمللي براي مبارزه با تروريسم وقفه و مانع ايجاد شود.
وزير خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: معتقديم امروز اروپا با مواجه شدن با بحران پناهندگاني که عموماً از مناطقي که توسط داعش در شمال آفريقا و خاورميانه مورد تهديد قرار ميگيرند، مشکل اين منطقه را به خوبي لمس ميکند که چه بحران عظيم انساني در اين منطقه اتفاق افتاده که به دليل سياستهايي است که مردم منطقه نقشي در آن نداشتند.
ظريف گفت: ما از اين درک مشکل توسط همتايان اروپايي استقبال ميکنيم و آمادگي داريم در هر تلاش جدي بينالمللي براي پايان دادن به بحرانهاي سوريه، يمن، ليبي و ساير بحرانهايي که به دليل افراط و تکفيريگرايي منطقه ما را تهديد ميکند، مشارکت فعال و جدي داشته باشيم.
* همواره آماده تشکيل يک جبهه مشترک براي مبارزه با ترورسيم و افراط بودهايم
وزير خارجه کشورمان در پاسخ به سوال ديگري در خصوص تشکيل جبهه مشترک براي مبارزه با تروريسم و افراطيگري عنوان کرد: جمهوري اسلامي ايران همواره آماده تشکيل يک جبهه مشترک براي مبارزه با ترورسيم و افراط بوده و پيشنهاد آقاي روحاني در اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل در دو سال گذشته براي حرکت جهاني عليه تروريسم، افراط و خشونت مبتني بر پيشبيني واقعبينانه از شرايطي بود که مردم ما و جهان با آن روبرو است.
وي ادامه داد: ما حتي در مورد همکاريهاي منطقهاي به همسايگان خود در منطقه پيشنهاد کرديم که باب گفتوگو و تفاهم را باز کنند و در مقابله با خطرات مشترکي که خطر مشترک براي همه است جبهه مشترکي تشکيل دهيم.
به گفته وي افراطيگري و گروههاي تکفيري براي همه کشورهاي منطقه خطر جدي است و بهتر اين است که اين کشورها به جاي فکر کردن به ملاحظات کوتاهمدت سياسي به آينده خود و مردمشان فکر کنند و براساس آن يک همکاري جدي منطقهاي در اين زمينه شکل دهند.
وزير خارجه خاطرنشان کرد: ايران همواره آمادگي دارد با همسايگان خود در اين زمينه همفکري و همراهي کند و بايستي به آينده نگريست زيرا گذشتهها بايد کنار گذاشته شود و بايد به سمت آينده پيش برويم.